Tips en advies over spaarlampen

_DPF2554

Kwikhoudende spaarlampen

De spaarlampen die Licht-actie verkoopt, bevatten gemiddeld minder dan 2mg kwik. Daarmee wordt ruimschoots voldaan aan de EU richtlijnen waarin 5mg is toegestaan. In Licht-actie spaarlampen met cover wordt helemaal geen kwik meer gebruikt, maar de kwikvervanger, amalgaam. Spaarlampen met cover zijn spaarlampen waarbij nog een cover over de lichtbron is geplaatst. Denk hierbij aan Mini Globe lampenGlobe lampen, Kaarslampen en GLS spaarlampen.

Spaarlampen die direct opstarten zijn vaak voorzien van het vluchtige kwik en halen slechts een maximum van 8.000 branduren. De spaarlampen van Licht-actie spaarlampen garanderen 15.000 branduren!

Wat te doen met een kapot gevallen spaarlamp?

De kans dat een kapotte kwikhoudende spaarlamp een negatief effect heeft op uw gezondheid, is erg klein. Het kan echter geen kwaad om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Ventileer de ruimte waar de spaarlamp kapot gevallen is, 20 tot 30 minuten. Ruim de scherven met handschoenen aan op en doe ze in een gesloten plastic zak bij het afval. Zuig de scherven van de lamp niet op met een stofzuiger, maar gebruik hiervoor handveger en blik.

Spaarlamp aan het einde van zijn levensduur?

Spaarlampen die aan het einde van hun levensduur zijn, horen bij het Klein Gevaarlijk Afval (KGA). Lever ze daarom in bij het milieupark of bij een ander milieuvriendelijk inzamelpunt.

Buitenverlichting met spaarlampen

Wanneer compacte fluorescentielampen (spaarlampen) worden toegepast bij buitenverlichting moet rekening gehouden worden met een aantal facetten:

  • Spaarlampen en de voorschakelapparatuur zijn ontworpen om te starten binnen een bepaald temperatuurbereik. Sommige voorschakelapparatuur starten niet bij een lage omgevingstemperaturen. De specificaties i.v.m. de starttemperatuur verschillen van fabrikant tot fabrikant.
  • De lichtstroom is ook afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Bij lage omgevingstemperaturen duurt het langer tot de lamp is opgewarmd en de maximale lichtstroom bereikt is.

Ons assortiment

_LED_FILA_OVERVIEW_BOX

Dagaanbieding

Alle Dagaanbieding
LED lampen

LED lampen

Alle LED lampen
PL lampen

PL Lampen

Alle PL Lampen
TL Lampen

TL Lampen

Alle TL Lampen
Philips CDM-T Elite 35W 930 G12 3700Lm

Compacte Gasontladingslampen

Alle Compacte Gasontladingslampen
Halogeenlampen

Halogeenlampen

Alle Halogeenlampen
Verlichting armaturen

Armaturen

Alle Armaturen
Transformator_WOLF_70VA

Toebehoren

Alle Toebehoren