Gloeilampen

Gloeilampen alternatief

Bij Licht-actie vindt u de juiste lampen voor een traditionele basisverlichting! Naast PAR gloeilampen hebben wij ook hebben wij kruislampjes in ons assortiment.

3W E27 | Kruislamp Neon

Kruislamp Neon

Alle producten

De voordelen van het gebruiken van gloeilampen

Er zijn veel energiezuiniger alternatieven verkrijgbaar voor de traditionele gloeilamp. Ondanks dat deze alternatieven vaak zeer geschikt zijn om toe te passen, heeft de gloeilamp nog een aantal voordelen:

  • Het warme licht van de gloeilamp is erg sfeervol
  • Gloeilampen zijn perfect dimbaar op alle standaard dimmers. Tijdens het dimmen van gloeilampen wordt het licht steeds warmer, dit in tegenstelling het dimmen van LED alternatieven
  • De gloeilamp is de goedkoopste lamp: niet onbelangrijk als u de lampen niet zo vaak aan heeft

Tips om energie besparen met gloeilampen

Zoals al bekend is zijn gloeilampen niet energiezuinig. Ook zijn gloeilampen eenvoudig te vervangen door energiezuinige LED lampen met een E27 (dikke fitting), E14 (smalle fitting) of B22 (Bajonetfitting). LED lampen zijn in aanschaf duurder dan gloeilampen, maar vanwege het lager energieverbruik en de langere levensduur verdienen zij zichzelf terug. Ondanks dat kunt u ook met gloeilampen eenvoudig energie besparen:

  • Schakel de goeilampen met een E27of E14 schroeffitting of met B22 bajonetfitting alleen in als u ze echt nodig heeft. U kunt gloeilampen eenvoudig toepassen op plaatsen waar het licht weinig brandt. Ook zijn gloeilampen ideaal te gebruiken voor sfeerverlichting in bijvoorbeeld de woonkamer.
  • Door gloeilampen te dimmen verbruiken ze een stuk minder energie. Aangezien gloeilampen steeds warmer licht geven wanneer u ze dimt, zijn gloeilampen in gedimde toestand ideale sfeermakers in huis! Eenvoudiger energie besparen kan haast niet.

Waarom zijn er bij Licht-actie nog gloeilampen te koop?

Het is verboden om gloeilampen te importeren naar of te produceren in Europa. Dit verbod geldt echter niet voor zogenaamde hamervaste gloeilampen welke voor professioneel gebruik worden ingezet. Deze hamervaste lampen hebben als bijkomend voordeel dat ze minder snel breken en deze lampen gaan over het algemeen langer mee dan de levensduur die vermeld wordt.

Verschillende soorten gloeilampen en lampvoeten

Bent u op zoek naar een standaard peertje of gloeilamp? Om een goede keuze te maken, dient u eerst te kijken naar de juiste lampvoet:

  • E14 Lampvoet: dunne schroeffitting wordt vaak gebruikt voor kaarslampen en gloeilampen met lagere wattages
  • E27 Lampvoet: dikke schroeffitting, deze lampvoet wordt het meest gebruikt bij gloeilampen
  • B22 Bajonefitting: gloeilampen met een B22 lampvoet draait en klikt u in de fitting