Halogeenlampen

Halogeenlampen

Philips Halogeenlampen zijn uiterst energiezuinig en in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Philips Halogeenlampen bestelt u eenvoudig online bij Licht-actie.nl!

 

Halogeenlampen

Halogeenlampen met reflector 12V

Alle producten
5W G4 Steekhalogeen helder

Halogeenlampen 12V

Alle producten
100W R7s | Hoogvolt Halogeenlamp L78

Halogeenlampen 220V-230V

Alle producten
Eco-Halogeen-GLS

Eco-Halogeenlampen

Alle producten

Energiezuinige Philips halogeenlampen en halogeen verlichting bestelt u bij Licht-actie.nl!

Philips halogeenlampen en halogeen verlichting zijn uiterst energiezuinig. Licht-actie biedt u een ruim assortiment diverse halogeenlampen. De meest voorkomende halogeenlampen heeft Licht-actie altijd op voorraad.

Het assortiment aan Philips halogeenlampen van Licht-actie bestaat uit:

Welke halogeenlamp heb ik nodig?

Halogeenlampen worden in 4 categorieën onderverdeeld:

Bij het maken van de juiste keuze, bekijkt u eerst of het voltage van uw huidige halogeenlamp tussen de 12-24V ligt of tussen de 220-230V. Daarnaast is het belangrijk om te weten of u een halogeenlamp met of zonder reflector heeft.

Halogeenlampen met reflector (12V) zijn o.a. Philips Brilliantline (35mm), Philips Brilliantline (50mm),Philips MASTERLine ES, Philips MASTERLine 111, GE Precise Serie. Bekijk het gehele aanbod aan 12V halogeenlampen met reflector.

Tips voor het kiezen van de juiste halogeenlampen en halogeenspotjes:

  • Lampvoet: kies altijd dezelfde lampvoet als van de lamp die u in gebruik heeft
  • Wattage: hoe hoger het wattage, hoe meer licht de halogeenlamp geeft
  • Gradenbundel: hoe hoger de gradenbundel, hoe breder de halogeenlamp het licht uitstraalt. Een gradenbundel van 10° is zeer small, 40° geeft gespreid licht en wordt het meest gebruikt en 60° geeft zeer gespreid licht.
  • Lichtkleur: de lichtkleur van halogeen is altijd hetzelfde, namelijk 2700K (extra warmwit licht)
  • Dimbaar: halogeenlampen zijn altijd dimbaar

Vervanging van halogeenlampen

Omdat halogeenlampen zeer warm worden, raden wij aan deze nooit met de blote hand te vervangen. Laat de halogeenlamp minimaal een half uur afkoelen voordat u deze vervangt.

Schakel de halogeenverlichting altijd uit voordat u begint met vervangen. Dit voorkomt het risico dat u geëlektrocuteerd wordt.

Raak de nieuwe halogeenlamp niet aan met uw blote handen, deze zijn namelijk altijd een beetje vet. De halogeenlamp heeft een kortere levensduur wanneer deze vet is bij plaatsing.

Alternatieven voor halogeen verlichting

Er zijn een aantal energiezuinige LED alternatieven voor halogeen verlichting beschikbaar. U vindt de LED halogeenlamp vervangers in de categorie LED lampen.

Een 12V halogeenlamp vervangt u door:

Een 230V halogeenlamp vervangt u door:

Halogeenlamp en armatuur

Bij halogeenlampen hoort uiteraard ook halogeen verlichting. Halogeen verlichting bestaat uit halogeen armaturen (halogeenspots) en halogeenlampen. Deze onderdelen samen vormen uw halogeen verlichting. Licht-actie heeft ook halogeenspots in het assortiment!