Spaarlampen

Spaarlampen

Licht-actie biedt u spaarlampen met standaard fittingen en professionele spaarlampen met steekfittingen. In de categorieën hieronder vindt u het assortiment aan spaarlampen met een standaard E27 (dikke fitting) of E14 (smalle fitting) lampvoet. Lees in de tekst hieronder meer over professionele spaarlampen met steekfitting of bekijk hier ons assortiment steekfitting spaarlampen van Philips.

7W 2700K E27 Mini Globe Spaarlamp

Mini Globe Spaarlampen

Alle producten

Spaarlampen en de diverse fittingen/lampvoeten

Spaarlampen hebben fittingen die in bijna elk armatuur past, zoals een dikke fitting (E27) en een smalle fitting (E14). Deze fittingen komen ook veel voor bij de klassieke gloeilamp en gloeilampvervangers zoals LED-lampen. In de lampvoet van lampen met deze type fittingen is een voorschakelapparaat ingebouwd.

Spaarlampen met een E27 of E14 lampvoet zijn vaak verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

Er zijn ook spaarlampen met een steekfitting verkrijgbaar bij Licht-actie.nl. Steekfitting spaarlampen zijn professionele spaarlampen. Spaarlampen met steekfitting worden gebruikt in combinatie met een extern voorschakelapparaat. Het voorschakelapparaat is vaak weggewerkt in het armatuur.

Bekijk hier ons assortiment steekfitting spaarlampen: Philips PL Lampen

De verschillende spaarlampen met steekfitting

Er zijn verschillende soorten of type spaarlampen met steekfitting. Het is belangrijk exact het juiste type te kopen, anders past de lamp niet. Daarnaast kan het kiezen van de verkeerde spaarlampet met steekfitting gevaarlijke situaties opleveren. Het kiezen van de juiste steekfitting spaarlamp is eenvoudig:

  • Bepaal het juiste type spaarlamp door de juiste lampvoet te kiezen. U kunt geen lampen met een andere lampvoet installeren, deze passen niet.
  • Let goed op hoeveel pinnen er aan de lampvoet zitten (2 of 4), u dient altijd een lamp te kopen met hetzelfde aantal pinnen. Het aantal pinnen wordt vaak aangeduid als 2P / 2-pins of 4P / 4-pins.
  • De lichtkleur kunt u wel veranderen als u dat wilt. Hierin heeft u de volgende keuzes: extra warmwit (827, warmwit (830), koudwit (840) en daglicht (865). De lichtkleur 827 wordt voor het thuisgebruik aangeraden, kleur 830 is geschikt voor kantoorgebruik en voor industriële toepassingen kiest u voor kleur 840.

Het vervangen van steekfitting spaarlampen door LED lampen

Ook voor de steekfitting spaarlampen zijn LED vervangers verkrijgbaar. Het vervangen van steekfitting spaarlampen door LED lampen raden wij u echter af. De huidige LED alternatieven, zijn niet veilig in combinatie met het gebruiken van de voorschakelapparaten. Ook zijn de voordelen beperkt:

  • Naast het energieverbruik, neemt ook de hoeveelheid licht af met als gevolg dat u dus niks bespaart.
  • De extreem lange levensduur van steekfitting spaarlampen is nauwelijks te verbeteren door LED alternatieven.

Steekfitting spaarlampen zijn nog niet goed te vervangen door een alternatief in LED lampen. Zodra er goede LED alternatieven verkrijgbaar zijn voor steekfitting spaarlampen, vindt u deze lampen op Licht-actie.nl. Bekijk hier ons huidige assortiment aan LED lampen.