TL Lampen

TL Lampen

Philips TL lampen zijn energiezuinig en in vele soorten verkrijgbaar. Wij hebben een ruim assortiment aan TL lampen van Philips, denk hierbij aan TL-D lampen, TL5 lampen en TL Mini lampen. Philips TL lampen bestelt u eenvoudig online bij Licht-actie.nl!

TL Lampen

Philips MASTER TL-D lampen

Alle producten
Philips TL5 High Efficiency 14W 827 550mm Ø 16mm

Philips TL5 lampen

Alle producten
Philips TL-Mini Super 80 8W 827 288mm Ø 16mm

Philips TL-Mini

Alle producten
Philips TL-Mini Super 80 8W 827 288mm Ø 16mm

Ormalight TL lampen

Alle producten
TL-E

TL-E Circular

Alle producten

Energiezuinige TL lampen van Philips

TL lampen zijn zeer energiezuinig, ze gebruiken slechts 20% van de energie van een standaard gloeilamp. Dit betekent een hogere lichtopbrengst in vergelijk met de gloeilamp.

TL lampen worden vooral toegepast in de volgende toepassingsgebieden:

  • kantoorverlichting
  • industrieverlichting
  • en als verlichting in openbare gebouwen en scholen

Door het toepassen van TL verlichting in grote ruimtes, kunt u rekenen op een extra energiebesparing! Tevens zijn er energiebesparende modellen verkrijgbaar zoals de Philips MASTER TL-D Xtra en Philips MASTER TL-D Xtreme.

De verschillende soorten Philips TL lampen in een overzicht

Er zijn verschillende soorten TL- lampen. Naast het verschil in lengte van de lampen, welke samenhangt met het wattage van de lamp, is er ook een verschil in diameter. We onderscheiden de volgende soorten:

  • TL-D met een diameter van 26mm
  • TL5 en TL Mini met een geringe diameter van 16mm
  • TL12 met een diameter van 41mm

Licht-actie heeft alleen de TL-D, TL5 en TL Mini in het assortiment.

Nadat u de juiste TL lamp gekozen heeft, kiest u het type TL lamp dat u nodig heeft. Het is bij TL verlichting erg belangrijk dat u de TL buis kiest van hetzelfde wattage, u kunt wel wisselen van kleur. De lengte van een TL lamp en het wattage zijn namelijk met elkaar verbonden. Zodra het wattage lager wordt, wordt ook buis minder lang.

Het inschakelen (starten) van een TL lamp

Een TL lamp met een conventioneel voorschakelappartaat kan niet direct op het lichtnet worden aangesloten. TL lampen hebben een starter nodig om ingeschakeld te worden. Licht-actie heeft S2 starters en S10 starters in het assortiment.

Een andere mogelijkheid om een TL lamp te starten is een elektronisch voorschakelapparaat. Het voordeel van elektronische voorschakelapparaten is dat ze minder energie verliezen, waardoor het rendement toeneemt. Ook neemt de levensduur van de TL verlichting toe en nemen de lichtvariaties af, het zogenaamde lichtflikker.